ONCE UPON A TIME – SEASON ONE

Imdb betyg: 7,8/10 | Mitt betyg: 8,5/10

I den första säsongen av denna fantasi/drama serien förenas Emma Swan med 10-årige Henry, sonen som hon gav upp för adoption vid födseln. Han uppmanar henne att komma till sin hemstad Storybrooke i Maine, så att hon kan rädda staden från en förbannelse. Emma är skeptisk till Henrys berättelser om sagodigurer och förbannelser, men hon går med honom och blir stadens sheriff. Staden är befolkade av sagolika tecken som t.ex. Snow White och Prince Charming, grejen är att dem har ingen aning om deras sanna identiteter. De enda två som känner till alla identiteter är den onda drottningen som också är stadens borgmästare och Henrys adoptivmamma och den skurkfulla Rumplestiltskin som kallar sig Mr. Gold i Storybrooke och äger en pantbank.

Jag älskar verkligen denna serie, så himla kul med många karakträrer som man vuxit upp med och så har dem slängt ihop alla i samma serie samt att dem har fått lite annorlunda historier.

Hela denna säsong finns på Netflix!

Publicerat av

10 reaktioner till “ONCE UPON A TIME – SEASON ONE

  1. Åh den där började jag kolla på när jag bodde tillsammans med min bästa kompis för en massa år sedan. Men sen blev det inte så att jag fortsatta när vi flyttade isär. Funderat på att börja kolla på den igen 🙂

    Gilla

  2. Den här serien är en av mina absolut favorit serier!! Sjukt bra och precis som du skriver har de blandat många sagofigurer och gjort att de har lite andra berättelser så att det matchar in med seriens nya karaktärer 😀

    Gilla

  3. Jag har precis sett klart på alla säsongerna och dem är ju så bra! Vet att många inte gillade den sista men jag tyckte riktigt mycket om den.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s