THE O.C – SEASON FOUR

Mitt betyg: 7,5/10

Säsongen börjar med att visa hur alla på sitt sätt försöker bearbeta Marissas död. Ryan har flyttat ut från familjen Cohen och har blivit en helt annan person. Han jobbar numera i en bar på dagarna och han tillbringar kvällar och nätter som underground-boxare för att få utlopp för sin ilska.
Summer har börjat på Brown University och hon har också förändrats helt. Hon är nu miljöaktivist och undviker alla samtal från Seth. Seth i sin tur jobbar i en serietidningsaffär i Newport.
Kaitlin (Marissas lillasyster) kommer tillbaka till Newport och börjar på Harbor High. Julie anlitar en privatdetektiv för att hitta Volchock, som visar sig ha flytt undan sitt straff till Mexiko. Julie vill att Ryan ska hjälpa henne att hämnas på Volchock. Sandy får ett oväntat besök utav Volchock och han ber honom om hjälp. Ryan blir arg först men sen lyckas att få Volchock att ange sig själv till polisen. Efter allt detta så flyttar Ryan tillbaka till poolhuset.
Alla tror att Taylor befinner sig i Paris för att studera på Sorbonne men hon har i hemlighet återvänt till Newport. Detta efter att av misstag gift sig med en fransman som vägrar ge henne en skilsmässa. Ryan hjälper henne under utredningen av skilsmässan genom att spela hennes nya pojkvän. De får riktiga känslor för varandra och utvecklar ett förhållande.
Summer tvingas komma tillbaka till Newport då hon ertappats med att släppa ut försöksdjur från ett laboratorium på skolan. Hon blir avstängd från Brown i en termin. När hon väl är hemma igen så återförenas hon med Seth.
Julie har inlett ett förhållande med huvudsponsorn för NewMatch, oljemagnaten Bullit från Texas. Trots detta har hon en hemlig romans med Ryans biologiske far Frank. Frank har nyligen suttit av sitt fängelsestraff och är nu i Newport för att ta upp kontakten med Ryan. Han vet att hans son inte är intresserad av honom, vilket får honom att hitta på en historia om att han är döende. Sandy avslöjar hans lögn. Ryan förlåter sedan sin far .
Kirsten får reda på att hon är gravid. Sandy och hon funderar på om de vill uppfostra ett barn till i Newport. En mycket kraftig jordbävning drabbar OC och Cohens hus blir så pass skadat att det inte går att renovera.
I de allra sista minuterna av säsongen får vi veta vad som händer fem år framåt i tiden. Hela familjen har flyttat tillbaka till det hus i Berkley där Sandy och Kirsten bodde under sin studietid, det hus där Seth tillbringade sina två första år.

Jag älskade verkligen denna serie, min första seriekärlek! Tycker att denna säsong var bra trots att Marissa inte är med i den. Tycker att slutet var perfekt och jag är glad att dem inte överdrev med massa säsonger som vissa serier gör. Men saknar verkligen serien och alla karaktärer, måste verkligen köra ett OC marathon snart hehe 😀

Tyvärr finns den inte på netflix, den har gjort det så man vet aldrig om den kommer komma tillbaka igen eller inte, men jag hoppas verkligen det!

Publicerat av

10 reaktioner till “THE O.C – SEASON FOUR

  1. Det är med stor sorg att Netflix tog bort den här serien. Den är så grymt bra! Jag har funderat på att skicka ett mejl till Netflix och be de åter lägga till vissa serier/filmer de tagit bort utan någon som helst anledning 😛

    Svar; tack snälla ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s