THE VAMPIRE DIARIES

IMDB BETYG: 7,7/10 | MITT BETYG: 8/10
ÅR: 2009 – 2017
ANTAL SÄSONGER: 8
STATUS: Avslutad
MINA FAVORIT KARAKTÄRER: Stefan Salvatore och Caroline Forbes.
NETFLIX/HBO: Alla säsonger finns på HBO

I denna serie bor alla karaktärer i staden Mystic Falls en stad som påstås ha övernaturlig historia senan sen slutet på 1700-talet.

Man får följa Elena Gilbert en tonåring som precis förlorat båda sina föräldrar i en bilolycka. Hon blir förälskad i en vampyr vid namn Stefan Salvatore, hon vet förstås inte från början att han är en vampyr. Deras förhållande blir allt mer komplicerat när Stefanas mystiska äldre bror Damon Salvatore återvänder, med en plan att återföra sin tidigare kärlek Katherine Pierce en vampyr som ser exakt ut som Elena. Men Damon blir senare förälskad i Elena och det blir ett stort triangeldrama mellan Stefan, Elena och Damon. Båda bröderna skyddar Elena när de möter olika skurkar och hot mot deras stad, inklusive Katherine. Brödernas historia och stadens mytologi avslöjas genom flashbacks under seriens gång.

Serien kretsar inte bara om Elena och bröderna Salvatore man får även följa Elenas lillrebror Jeremy och hennes moster Jenna som tar hand om dem ända sen deras föräldrar dog. Serien handlar även om Elenas bästa kompisar Bonnie och Caroline och sen alla deras gemensamma vänner Matt, Tyler, Vicki sen handlar serien väldigt mycket om deras historielärare Alaric. Alla dessa karaktärer är ättlingar till de ursprungliga grundarfamiljerna i Mystic Falls. De skyddar Mystic Falls främst från vampyrer och andra övernaturliga hot som varulvar, häxor, hybrider och spöken.

Jag kommer ihåg när denna serie började visas och jag var typ lite emot den och men började se den när typ halva första säsongen hade gått och såg ikapp och när jag väl var i kapp ville jag bara att fler avsnitt skulle komma blev helt beroende av denna serie haha helt galet, älskar verkligen denna serie. Tror dem flesta har sett serien men om ni inte har gjort det då är det fan på tiden att göra det haha 😛

Publicerat av

7 reaktioner till “THE VAMPIRE DIARIES

  1. Gillar att du tar upp serien som är lite ”halvgamla” så man påminns om dom, kanske något man missat eller sån man tänkt att man ” Ska ta tag i nån gång” men glömt av!

    Gilla

  2. Ja, herrejösses, så bra denna serie är! Helt klart den bästa serien som någonsin gjorts på flera olika plan. Kan fortfarande inte känna mig för gammal att titta på denna serie, en serie jag alltid tittade på när jag mådde dåligt, mådde bra och så vidare. En serie som hjälpt mig på andra tankar vid ångest och så vidare. Älskar denna serie! 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s