SKAM

IMDB BETYG: 8,7/10 | MITT BETYG: 9/10
ÅR: 2015 – 2017
ANTAL SÄSONGER: 4
STATUS: Avslutad
MINA FAVORIT KARAKTÄRER: Noora Sætre och Sana Bakkoush.
NETFLIX/HBO: Finns på SVT Play!

Skam handlar om gymnasietiden i norge och man får följa ett gäng ungdomar, varje säsong så handlar det om en specifik person.

Säsong ett: Säsongen kretsar kring Eva Mohns liv. Säsongen utspelar sig under första terminen på gymnasiet och Evas kompisgäng formas genom att hon lär känna Noora, Vilde, Sana och Chris.

Säsong två: I denna säsong är det Noora Sætre som huvudkaraktär. Säsongen utspelar sig under vårterminen av första året på gymnasiet på Hartvig Nissens skolan och säsongen fokuserar på hennes relation till två år äldre William.

Säsong tre: Denna säsong utspelar sig under höstterminen på huvudkaraktärernas andra år på gymnasiet. Säsongen kretsar kring Isak Valtersen och hans förälskelse i den två år äldre Even.

Säsong fyra: Denna säsong kretsar kring Sana Bakkoush. Säsongen utspelar sig under vårterminen i Sanas andra år på gymnasiet och sträcker sig över fastemånaden Ramadan och avslutas med att karaktärerna firar dess avslutande högtid Eid al-Fitr.

Säsong två är min favorit säsong just för att den handlar om Noora och hon är ju en av mina favoriter i serien. Det var först sagt att det skulle vara fler säsongen än fyra men sen gick dem ut med att säsong fyra var den sista säsongen och jag blev så himla besviken. Hade velat se fler säsonger och få mer inblick i andra karaktärers liv.

Publicerat av

11 reaktioner till “SKAM

  1. Hört mycket gott om serien, men faktiskt aldrig sätt den. De som pratat om denna serie har också uppskattat säsong två och huvudkaraktärerna Noora och William 🙂

    Svar; tack snälla ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s