THE ACT

IMDB BETYG: 8/10 | MITT BETYG: 8/10
ÅR: 2019
ANTAL SÄSONGER: 1 (Vet inte om det blir fler)
STATUS: (Avslutad) Tror den är avslutad med på IMDB så står det inte att den är det.
MINA FAVORIT KARAKTÄRER: Har ingen
NETFLIX/HBO: Den finns på HBO!

Detta är en sannings baserad serie om Gypsy Blanchard, som sitter i rullstol på grund av en sjukdom. Hon växte upp med sin överbeskyddande mamma som är väldigt elak och kontrollerande och väldigt kränkande och hon är även en lögnare. I början så hade Gypsy en väldigt bra relationen med sin mamma men hon upptäcker fler och fler hemligheter.
Gypsy växte upp och trodde att hon var sjuk med cancer men upptäcker att hon inte alls var sjuk. Hennes mamma Dee Dee bedrog framgångsrikt inte bara Gypsy utan också hennes familj, vänner och vårdpersonal till att tro att hennes barn var sjukt.
Man tror att Dee Dee lider av en faktisk störning som åläggs en annan, en psykisk sjukdom där en vårdgivare överdriver eller förfalskar en annans sjukdom. Vid den tiden klassificerades denna störning som Munchausens syndrom genom proxy, som det fortfarande är allmänt känt som. Berättelsen leder så småningom till mord efter att Gypsy ber sin pojkvän att döda sin mamma.

Denna historia är en väldigt hemsk historia, det är fruktansvärt vad Gypsy fick gå i genom i sitt liv och hur hennes mamma behandlade henne. Men det är ju inte rätt att döda någon för det! Jag har även sett väldigt många dokumentärer om Gypsy och tycker att det är väldigt intressant med sannings baserade historier. Joey King som spelar Gypsy gör rollen så galet bra och även Patricia Arquette som spelar Dee Dee gör sin roll skrämmande bra!
HBO har en dokumentär film om detta som också är väldigt sevärd.

Publicerat av

11 reaktioner till “THE ACT

  1. Oj, låter väldigt obehaglig att ha en sådan mamma och att veta att detta är en tjej som faktiskt behövt genomgå. Låter dock som en väldigt intressant serie att se! Dock har jag inte HBO :/

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s